This is another my hometown's local specialty. It is usually served for breakfast in my hometown, Kilis. You can spread it on any kind of bread, bagel or cracker. It is good for parties too.
You can chance the amount of the ingredients, it is up to you...
Ingredients:
- 3 tbsp of hot red pepper paste
- 2 tbsp of tomato paste
- 2 tbsp of bread crumbs
- 1 tsp of cumin
- 1/2 cup of finely diced walnuts
- 4 tbsp of extra virgin olive oil
- 3 cloves of garlic ( minced )
- salt
Çok severek yediğim bir lezzet.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...
ReplyDeleteA gorgeous paste! On freshly baked bread, yummy!
ReplyDeleteCheers,
Rosa
that looks great and so simple
ReplyDeleteçok severiz bizde şöyle acılı acılı offf süper olur
ReplyDeleteellerine sağlık cnm
Hep merak edip, bir turlu denemedigim bir tarif. Sanirim artik rahatlikla deneyebilirim.
ReplyDeleteEllerine saglik
Iffet, agzim sulandi simdi :) Bizde (Hatay'da) buna cok benzeyen ceviz ezmesi diye bir ezme cesidi var; belki de ayni sey olabilir. Guzel gorunuyor gercekten.
ReplyDeleteIffet, pardon sanirim bu yemege cevizli biber ezmesi derler :) Sanirim ceviz ezmesi dedim bir onceki yorumumda. Uyuyorum galiba :)
ReplyDeleteNihal, ayni sey olabilir. Hatay'la birbirine benzeyen cok cesitli tariflerimiz oldugunu biliyorum.
ReplyDeleteIffet
Nice recipe...
ReplyDeleteBy the wau just a little TAG if it's ok for you...(have a look on mine on the 9th of May...)
Sure Karyne, that is fine.
ReplyDeleteIffet
ELİNE SAĞLIK CANIM.
ReplyDeleteANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN.
SEVGİLER.
sitenizi gerçekten çok beğendim bence tariflerinizi türkçede yazmalısınız....ellerinize sağlık...
ReplyDeleteBirsen, tesekkur ederim.
ReplyDeleteTurkce yazmayi dusnuyorum am nasip ne zaman bakalim.
Iffet
...and I happen to have a jar of red pepper paste in my pantry!
ReplyDeletecumin en demek
ReplyDeleteCumin, kimyon demek.
ReplyDeleteIffet
That was very tasty! Thank you for the recipe :)
ReplyDelete