Wednesday, May 6, 2009

MUHAMMARA




This is another my hometown's local specialty. It is usually served for breakfast in my hometown, Kilis. You can spread it on any kind of bread, bagel or cracker. It is good for parties too.
You can chance the amount of the ingredients, it is up to you...

Ingredients:
  • 3 tbsp of hot red pepper paste
  • 2 tbsp of tomato paste
  • 2 tbsp of bread crumbs
  • 1 tsp of cumin
  • 1/2 cup of finely diced walnuts
  • 4 tbsp of extra virgin olive oil
  • 3 cloves of garlic ( minced )
  • salt
Mix all of the ingredients in a large mixing bowl. Prepare it over night and keep it in refrigerator.

17 comments:

  1. Çok severek yediğim bir lezzet.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...

    ReplyDelete
  2. A gorgeous paste! On freshly baked bread, yummy!
    Cheers,

    Rosa

    ReplyDelete
  3. çok severiz bizde şöyle acılı acılı offf süper olur
    ellerine sağlık cnm

    ReplyDelete
  4. Hep merak edip, bir turlu denemedigim bir tarif. Sanirim artik rahatlikla deneyebilirim.
    Ellerine saglik

    ReplyDelete
  5. Iffet, agzim sulandi simdi :) Bizde (Hatay'da) buna cok benzeyen ceviz ezmesi diye bir ezme cesidi var; belki de ayni sey olabilir. Guzel gorunuyor gercekten.

    ReplyDelete
  6. Iffet, pardon sanirim bu yemege cevizli biber ezmesi derler :) Sanirim ceviz ezmesi dedim bir onceki yorumumda. Uyuyorum galiba :)

    ReplyDelete
  7. Nihal, ayni sey olabilir. Hatay'la birbirine benzeyen cok cesitli tariflerimiz oldugunu biliyorum.
    Iffet

    ReplyDelete
  8. Nice recipe...

    By the wau just a little TAG if it's ok for you...(have a look on mine on the 9th of May...)

    ReplyDelete
  9. ELİNE SAĞLIK CANIM.
    ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN.
    SEVGİLER.

    ReplyDelete
  10. sitenizi gerçekten çok beğendim bence tariflerinizi türkçede yazmalısınız....ellerinize sağlık...

    ReplyDelete
  11. Birsen, tesekkur ederim.
    Turkce yazmayi dusnuyorum am nasip ne zaman bakalim.
    Iffet

    ReplyDelete
  12. ...and I happen to have a jar of red pepper paste in my pantry!

    ReplyDelete
  13. That was very tasty! Thank you for the recipe :)

    ReplyDelete