skip to main |
skip to sidebar
SWEET POTATO DESSERT
Ingredients:
- 4 sweet potatoes
- 3/4 cup of granulated sugar
- 3/4 cup of water
Topping:
Wash, and peel the potatoes. Cut them into 1 inch slices. Place them into a large skillet. Add sugar and water over and bring it to the boil. Turn the heat down to low and and cook it until potatoes are soft and syrup gets thicker. Remove it from the heat and let it cool for 20 minutes. Take 2 pieces ta a plate and add 2 tbsp of syrup on top. Decorate it with tahini and walnut or whatever topping you like.
11 comments:
Çok farklı ve güzel bir tatlı. Mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık.
Saygılar.
A delicious dessert!
Cheers,
Rosa
Selamlar Iffetcigim, tatlin harika olmus. Tatli patatesi afrika mutfafinda bir arkadasin yapmasi ile yemistim, kizartmasini.
Ama tatlisi cok degisik ve harika görünüyor, ellerine saglik. Alinca deniyecegim,
sevgilerimle....
Muhteşem görünüyor! Maya'cığım da çok seviyor tatlı patatesi ama buralarda bulunmuyor. (Oysa Adana'da yetişir ve çok sevilirmiş, neden yayılmadı bilemem ki.)
vauvvvvv very veryy interesting ...:)
Ellerine sağlık denemeden duramayacağım:)
harika duruyor, tatlı patates nedir ben onu bilmiyorum ama :(
Thank you all...
Muge,
Ben de tatli patatesi Amerika'da tanidim. Aslinda bizim kabak tatlisina cok benziyor tabakta gorunen sonuc:)
Tijen Adana'da yetistirildigini yazmis, ben bilmiyordum.
Iffet
Oh Iffet, this is a very interesting tatlı: Elbette, çok ilginç!!! For sure, it must be light and so cool for the summer!
Reminds me of the corresponding traditional sweet with pumpkin pieces I tasted last summer in Hatay! I thought they might fried the pumpkin pieces first, or not? {such was the flavour left in my palate!)
Iffet, do you dilute tahin in some quantity of water to make your topping sauce?
Well, I'm gonna try it as soon as I find some sweet potatoes in mid-autumn time. As u know mediterranean summertime lasts till late October...
Best wishes.
George,
As you said, it taste like the pumpkin dessert. As far as I know, they do not fry the pumpkin pieces in order to make this dessert or it could be another version of it.
I didn't dilute tahini, I just drizzle 1 tsp on top of each pieces.
Nice Turkish writing by the way.
Thanks,
Iffet
Tatlı patates Hatay'da da bolca yetiştirilmekte ve kilosu şu anda (Aralık 2010) 1 TL civarında. Çok güzel bir sebze, neden ülkemizin diğer yerlerinde bulunmaz onu da anlamış değilim.
It is very helpful!
Post a Comment