MASTIC GUM & SEMOLINA DESSERT
Ingredients:
- 4 cups of milk
- 10 tbsp of semolina
- 30 square of chocolate crackers (chopped to ground )
- 10 tbsp of granulated sugar
- 1/3 cup finely shredded coconut
- 2 tbsp of salted butter
- zest of 1 lemon
- some finely shredded coconut to decorate
- 2 bananas (sliced )
- 3 pieces of mastic gum
Take milk and mastic gum pieces in a large pot and bring it to the boil over high heat. Add sugar and stir. Turn the heat down to medium. Then add semolina and stir constantly until it gets thicker, for about 8-10 minutes. Turn the heat off. Add butter, coconut and lemon zest. Stir until the butter melts completely.
In a rectangular pyrex, spoon the 1/3 of pudding over.Place banana slices.Spoon 1/3 of pudding on top of banana slices. Layer grounded chocolate cracker evenly. Sprinkle walnut all over. Spoon the rest of pudding on top. Let it cool on the counter top and sprinkle coconut then take it into the refrigerator.
7 comments:
ellerine saglik canim
cok nefis olmus.....
afiyet olsun...
Blogunuzu dolasiyorum deminden beri. Sekerpare'ye ingilizce ne dediniz merak etmistim, sekerpare demissiniz:)
Buralarda sekerpareyi cok yaptigimizdan, sorduklarinda ne desek diye arastirma yapiyordum.
Isim bulursaniz, lutfen haber edin:)
Blogunuz cok guzel, elelrinize saglik.
Klasik Turk tatlarina ingilizce isim bulmak hosuma gitmiyor aslinda.
"Sekerpare" ne guzel bir isim aslinda, tam karsiligi asla bulamayacagimi bilmek heralde motivasyonumu kiran :)
Tesekkurler,
iffet
tanıştıpıma memnun oldum
çooook güzel ellerine sağlık
bana da beklerim
:)))))))
Merhabalar canim, Hayirli Kandiller.
Irmikli Tatlinda harika olmus. Sevgiler....
Harikasin canim, simdi yorumunu okudum burda yazili olan. Bencede kendi öz tariflerimizin adini oldugu gibi yazmak Türkiye yi tanitmak ve kültürüne sahip cikmam adina cok güzel 'Şekerpare'de bence öyle ce kalmali, zaten senin blogda tarifler ingilizce isimler türkce bayiliyorum bu tarzina, ellerine emeklerine saglik,
sevgilerimle....
Hallo!
I kindly ask for a Kazan Dibi recipe!
The real Turkish recipe!
Regards from Bulgaria!
Post a Comment