Monday, May 11, 2009

PAZI




RED SWISS CHARD WITH OLIVE OIL

As far as I know, there is not red Swiss Chard In Turkey. I just know the green one but the taste is almost the same. I really like the red color of it.

Ingredients:
  • 1 lb swish chard
  • 2 tbsp of olive oil
  • 5 cloves of garlic ( chopped )
  • 1 tsp of cumin
  • 1 tbsp of red pepper paste
Wash Swiss Chard. Cut into small pieces. Heat olive oil in a large pot over medium heat. Add chopped garlic and stir for 3 minutes. Add pepper paste and cook for 5 minutes. Add chopped chard and cumin into the pot. Turn the heat down to low and cover the lid. Simmer for 15 minutes. Add salt. Turn the heat off. Serve warm with plain yogurt.

8 comments:

Rosa's Yummy Yums said...

A wonderful side dish! A great way of preparing that veggie...

Cheers,

Rosa

Mediterranean Turkish Cook said...

Selam Iffet, inanamiyorum ben de ilk kez bu hafta sonu kirmizi pazi aldim. Bir yesil demet bir de kirmizi. Dun hasladim, suyunu cikardim ve dolaba biraktim, ne yapayim diye dusunuyorum. Sanirim senin tarifini deniyecegim. Gerci haslanmis haliyle olacak, ama sorun olmaz. En sevdigim ingredientler var tarifte. Salcali guzel olur diye dusunuyorum. Sana bildiririm sonucu.

My Turkish Kitchen said...

Nihal,
Ben henuz yesiline rastlamadim burada, ne guzel sen bulmussun. Umarim begenirsin tarifi, afiyet olsun.
Iffet

Anonymous said...

I just found your site and can't wait to make the vegetarian dishes you've provided recipes for.
Many thanks for posting such nutritious, tasty ideas.

chow and chatter said...

great and colorful recipe thanks

Bir Dut Masalı - nUnU said...

ne güzellmiş.
türkiyede yok galiba.
ben henüz rastlamadım !!!!!
çok svglr.

Mediterranean Turkish Cook said...

Iffet, bu aksam tarifini denedim. Cok guzel oldu. Hem de cabuk oldu; zaman almadi yapmak. Karidesli ve brokolili makarna'nin ve yogurdun yaninda cok iyi gitti. Esim de begendi. Tesekkurler tarifin icin. Tek farkli yaptigim sey, onceden haslanmis pazi kullandim, bir de yesil ile kirmizi paziyi karistirdim. Ben yesil pazi bulmakta pek zorlanmiyorum. Bunu farmer's market'taki bir Yunan ciftcisinden buldum. Hem yesil, hem de kirmizi satiyordu. Ama normalde gittigim supermarket'tede var yesili.

My Turkish Kitchen said...

Nihal,
Begendigine sevindim, afiyet olsun.
Iffet